Omgeving

StadsparkHet centrum van de stad Groningen kunt u vanuit Datcha Groningen op uw gemak verkennen. Het centrum is met de auto maar ook met de fiets goed te bereiken. De stad Groningen is een fietsstad bij uitstek. Bij het vakantiehuisje staan vijf stadsfietsen tot uw beschikking.
De kortste fietsroute naar het centrum loopt door het Stadspark, het groenste plekje van de stad. U bent via deze route in 15 minuten in het centrum van Groningen. Dat maakt dat de vakantiewoning Datcha Groningen ook uitstekend geschikt is voor een ‘weekendje Groningen’!

Het Stadspark ligt op loopafstand van Datcha Groningen, waar u bijvoorbeeld het bekende restaurant Ni Hao kunt aandoen dat in het oude Stadsparkpaviljoen zit. Het restaurant is elke dag vanaf 12.00 uur open. U kunt er koffie met gebak krijgen, luxe lunch- en dinerbuffetten en er is een meeneemservice aanwezig.
In het Stadspark staat ook het bijzondere kantoor van de Gasunie, bijgenaamd ‘de Apenrots’. In het gebouw vinden geregeld exposities plaats. Ook Martiniplaza ligt in de directe nabijheid van de Datcha.

Datcha Groningen ligt ideaal voor degenen die het Martini Ziekenhuis bezoeken en in de buurt van het ziekenhuis willen overnachten. Datcha Groningen ligt op nog geen kilometer afstand van het Martini Ziekenhuis. U kunt vanuit de accommodatie lopend, per fiets dan wel met de auto bij het Martini Ziekenhuis komen, zonder enorme reistijden of files.

U treft in de bungalow een map aan waarin wij u meerdere mogelijkheden aandragen voor uitstapjes in stad en ommeland. Wij noemen hier alvast het Groninger Museum, de Hortus in Haren, klimcentrum Bjoeks in Groningen, de Sauna Thermen-Beauty (met Oosters badhuis) in Peize, de Thermen Waterlelie in Zevenhuizen, Pitch & Putt Golf in Groningen, de kampeerhal De Vrijbuiter in Roden, de Nationale Parken het Lauwersmeer en Schiermonnikoog, de zeehondencreche in Pieterburen, de Groninger borgen en wierden….