Omgeving

StadsparkHet centrum van de stad Groningen kunt u vanuit Datcha Groningen op uw gemak verkennen. Het centrum is per fiets goed te bereiken. Bovendien is de stad Groningen een fietsstad bij uitstek. Bij het vakantiehuisje staan vijf stadsfietsen tot uw beschikking.
De kortste fietsroute naar het centrum loopt door het Stadspark, het groenste plekje van de stad. U bent via deze route in 15 minuten in het centrum van Groningen. Dat maakt dat de vakantiewoning Datcha Groningen ook uitstekend geschikt is voor een ‘weekendje Groningen’!

Vanuit Datcha Groningen is het centrum goed met de auto te bereiken. Er zijn voldoende parkeergarages.

Het Stadspark ligt op loopafstand van Datcha Groningen, waar u bijvoorbeeld het bekende restaurant Ni Hao kunt aandoen dat nu in het Stadsparkpaviljoen zit. Het restaurant is elke dag vanaf 12.00 uur open. U kunt er koffie met gebak krijgen, luxe lunch- en dinerbuffetten en er is een meeneemservice aanwezig.
In het Stadspark staat ook het bijzondere kantoor van de Gasunie, bijgenaamd ‘de Apenrots’. In het gebouw vinden geregeld exposities plaats.

De ligging van Datcha Groningen is om meerdere redenen gunstig te noemen.
Het platteland van Groningen en Drenthe is vanuit Datcha Groningen eenvoudig te bereiken. U heeft bij het verlaten van de stad vanaf de bungalow geen last van ernstige verkeersdrukte.

Datcha Groningen ligt ideaal voor degenen die het Martini Ziekenhuis bezoeken en willen overnachten in Groningen. De accommodatie ligt op nog geen kilometer afstand van het Martini Ziekenhuis. U kunt vanuit de accommodatie lopend, per fiets dan wel met de auto bij het Martini Ziekenhuis komen en dat zonder enorme reistijden en zonder files!

U treft in de bungalow een map aan waarin wij u meerdere mogelijkheden aandragen voor uitstapjes in stad en ommeland. Wij noemen hier alvast het Groninger Museum, de Hortus in Haren, klimcentrum Bjoeks in Groningen, de Sauna Thermen-Beauty (met Oosters badhuis) in Peize, de Thermen Waterlelie in Zevenhuizen, Pitch & Putt Golf in Groningen, de kampeerhal De Vrijbuiter in Roden, de Nationale Parken het Lauwersmeer en Schiermonnikoog, de zeehondencreche in Pieterburen, de Groninger borgen en wierden….